27 november

Helgen var bra, den inleddes med en god middag på TGI's med trevligt folk. På lördagen var det läsning inför måndagens två colloquium i farmakologi och patologisk anatomi.. Tog dock en lång paus och lunchade med Andrea. På söndagen så var Daniel här, förhörde varandra på alla läkemedel, och sen fick det bli middag ute. I måndags så slet jag och Andrea med att skriva på rapporten i kirurgi, så nu är det inte mycket kvar! En sak mindre att göra.
 
Har kommit igång med träningen, det känns väldigt bra, det är ju ingen nyhet att man mår mycket bättre av det.. Så jag förstår inte varför det ska vara så trögt att ta sig i väg. 
 
Nu är det även bara två dagar tills jag får åka hem! Det är sju veckor sen jag var hemma nu, men det känns faktiskt inte så. Det är nog för att jag har haft dem alla på besök under den tiden. 
 

22 november

Vi har firat Lettlands självständighetsdag! Det är helt galet vad mycket folk det är ute den dagen. Dom sköt raketer över stan på kvällen, så vi var där och tittade. Letter är väldigt duktiga på att ta vara på traditioner och högtider, och firar gärna så fort dom får chansen. Det är just det som jag älskar allra mest med Riga, att det alltid är något som pågår. En livlig stad helt enkelt. 
 
Annars är det väl en rätt hektisk period i skolan just nu, det är colloquium-period.. Det hjälper dock inte mot min morgontrötthet som har tagit mig med storm den här terminen. Snoozar åtminstone 3-4 ggr varje morgon innan jag ens kan börja fundera på att kliva upp.
 

17 november

Först ut var lillasyster som kom på besök, och vi hade tre väldigt fina dagar. Bio, bowling, restauranger, shopping och mys. Samma dag som hon åkte så kom Nicke.. Ännu mera bio och middagar ute.. Tillbringade en kväll hemma hos Andrea och Philipp med lite vin. Jättetrevligt! Sen fick jag fyra dagar för mig själv innan mamma och pappa kom, och det på nytt blev fyra fina dagar. Testade lite nya matställen, bowlade, var på djurhemmet osv. Det var två veckor där jag knappt läste över huvudtaget, men perioden var verkligen rätt för det.
 
I veckan var det dags för vanlig vardag igen. Jag och Andrea har börjat med våran första inlämningsrapport, där man gör en genomgående undersökning och tar all bakgrundshistoria av patienten, samt allt som rör den nuvarande sjukhusvistelesen. Våran patient är inlagd på grund av ljumskbråck, så vi träffade honom både före och efter operationen, varav idag var vårt tredje och sista besök innan han skickades hem igen.
 
Igår, fredag, tillbringades tillsammans med Andrea och Philipp, tog ett glas vin och kramades med hunden som för tillfället bor hemma hos dem. Man har möjligheten att vara "fosterfamilj" åt djur från djurhemmet under kortare perioder om man vill. Jag skulle jättegärna göra det, men skulle ha problem med att lämna tillbaka dem. Vi gick en sväng på stan och kollade in ljusfestivalen som pågår i fyra dagar, och drack glühwein. Mysigt! 
 
Här kommer en enda röra med massa bilder från de senaste två veckorna, samma bilder som kan ses på Instagram.