Lättlurad

En försäljare ringer på mobilen och påstår att jag fått alla rätt på en frågeställning på Internet. Jag har absolut inget minne av att jag fyllt i något sånt, verkligen inte för att vinna två nummer av "Gör det själv". Men det sa han.

Han: Du är ju en sådan här pysslig heminredare som gillar att göra det själv.
Jag: Jaha, är jag? Okej..
Han: Ja men visst, och eftersom att du hade alla rätt så får du två nummer av "Gör det själv" plus en väderstation.
Jag: Okej.. Jaha..
Han: Visst är det perfekt! För endast 69 kr får du allt detta, alltsammans värt 508 kr. Klart du ska ha det här otroliga erbjudandet, så kan du sitta hemma och pyssla och mysa under julhelgen!
Jag: Jo, visst.. Jätte bra.. Tack..
Han: Så bra! Då skickar jag det!

Så lätt lurar man mig. Efteråt funderade jag på vad en väderstation var.
Har fortfarande ingen aning om vad jag fyllt i.

Dubbelt upp

Sitter och tokfryser, har en tjock filt med trycket Volvo på mig men ändå lika kallt. Snön bara vräker ner ute, underbart. Min Nicke fyller hela 25 år idag med, inte illa. 24 lät bättre.. ; ) GRATTIS! Känns dessutom skönt att ha en ledig helg framför mig nu. Har jobbat dubbelt nu i två veckor. Varit lärarvikarie på skolan i Härdal för 5-6:an under dagarna, sen varit på bageriet på kvällarna. All brödpackning osv har gett mig valkar på händerna och ingen känsel i fingertopparna.

Kalaset i Nilsvallen

Jag och Nicke kom på iden att ha en fest, jag hade fyllt 20 och han ska fylla 25. Vi bjöd en massa, och började till slut hoppas på att alla inte skulle komma. Eftersom huset inte är allt för stort, och rutorna immar igen när det blir för många här inne. Jag började min dag i Risbrunn tillsammans med Cattis, blev totalt stylad och jag blev supernöjd. Vi tog igen en massa prat och sög påen cider/öl. Åt tillsammans med gänget på Knuten. Sen droppade det in fler o fler hemma hos ossunder kvällen. Lekte en knäpp fyllelek, som fick upp stämningen, haha. Jag hade jätte skoj.

63381-820
Cattis gör sig i ordning.

63381-830
Helene och Cattis.

63381-829
Full fart.

63381-828
Leken är igång!

63381-827
Ja, många skratt blev det,

63381-826
På topp.

63381-825
Linnea övar inför leken : )


63381-824
Grabbarna..

63381-823
Brudarna..

63381-822
Paulina

63381-821
Jag

63381-819
Jag, Sandra och Cattis

After work

Det känns så skönt med mina korta jobbdagar på bageriet, 4,5 timma är snabbt avklarat. Arbetsuppgifterna är olika beroende på vad det är för bröd som ska göras. Idag var det stora hällbröd. Man har sina stationer, som man sen byts av efter varje halvtimma. Första anhalt är att man räknar dem, lägger dem i högar och skickar dem vidare på bandet, där det ska packas i röda fina paket. Ner i lådor och upp på en pall. Lite stressigt när allt bröd bara rullar på bandet, utan att man kan hindra det.

Efter en kall men skön promenad hem hoppade jag och mamma ner i utebadet, och delade på en flaska Asti. Jag gillar min mamma, så mycket. Sanna var också med på en hörna, dock med ena armen uppe då den är gipsad.


En weekend i present

Har skrivit ganska sällan nu på slutet.. Har helt enkelt inte haft så mycket att berätta. Emma S åkte från Hede i förrgår för att vara med på våran tacomiddag, tillsammans med mig, Lotta och Sandra. Helene A kom lite senare och joinade våra diskussioner. Sandra och Helene drack vin, körde dem till Ytterberg på kvällen. Jag själv åkte hem för att orka upp till sju morgonen därpå. Har börjat att jobba lite extra på bageriet här i Härdal, två dagar på Ica blev det förra veckan med. Det är också tänkt att jag ska börja köra hjullastare på HMAB (?!), så jag har varit där och testat, var inte så svårt som jag trodde. Så vi får se hur det blir med det.

Norge-planerna som vi hade har skjutits upp fram till efter nyår, det är ju nu man som allra helst vill vara hemma.

Jag och Nicke åker till London den 7 - 9 dec, hans present till mig då jag fyllde 20. En väldigt bra idé tyckte jag. Så boende är bokat, bara flygbiljetterna kvar. Ska bli jätte mysigt.


Charmen med firmafester

Helgen var rätt tokig, första natten övernattade vi i en av företagets lastbilar i Östersund. Trångt och mysigt. Hyrde fem filmer och kvällen var gjord. Vaknade sen varje gång Nicke vände på sig. Hade tänkt shoppa en massa nytt under lördagen, men tyvärr så var det inget söm dög.. Sedan värmdes det upp för fest, satt där själv på hotellrummet och drack en cider, som jag själv hade köpt, medan Nicke var på kurs. Sedan när den var klar hittade vi resten av gänget.

Firmafesten hölls på Storsjöteatern. Vinkarafferna fylldes på, och jag hade en galen tjej intill mig som jag aldrig sett förut. Hon slukade rödvin som om det vore shots, och hon fick mig att hänga på i hennes takt. Det var inte alls speciellt gott, och mina grimaser var nog inte så små. Ändå fortsatte jag, och visst hade jag mycket roligare bland allt lastbilssnack. Maten var sådär, men ett köp på Kebab Baren på vägen hem rättade till problemet.


Den arbetslösa rastlösheten

Att vara såhär tomhänt som jag känner mig om dagarna kan aldrig vara bra. Vet inte vart jag ska vara, hemma eller i Sveg. Många jobbar, och har inte tid med att roa mig. Snön gör mig lite gladare i alla fall, tog med mig kameran ut idag men mörkret var snabbare än mig. Har inte gått på Systemet än heller, trots mina nyss fyllda tjugo. Får bli till helgen. Kvällen har mest passerat utan att jag hängt med, surrade med Helene A en timma. Hon och jag var helt tokiga på det förut när vi gick i högstadiet. Umgicks på skolan, och så fort vi kom hem ringde vi varann. Två tre timmar var inga problem. Ofta låg Helene i badkaret, haha. Sköna tider.

Hopplöst var det.

Har träffat Sandra och Helene idag. Sedan fick Lotta med mig på den så kallade "hopplösa gympan" som den kallades. Den var just precis som den lät, inga hopp men en massa armövningar. Kändes riktigt bra efteråt, inte varje dag man tränar numera. Synd.


Vad nu?

Jag har verkligen inte råd med att gå runt och vara arbetslös och leva på lånade pengar. Det finns heller inget jobb här hemma som jag känner att jag vill ha mer än bara i nödfall. Jag vill jobba med något som jag tycker är roligt och annorlunda, men det är nog alldeles för höga krav som det känns just nu. Har i alla fall fått två arbetsdagar på Ica nästan helg. Så någon krona rullar in. Ska ta tag i det här på riktigt nu.

Kom som sagt hem i torsdags, sen dess har jag haft myskvällar och en massa kvalitetstid. All god mat har uppskattats mer än vanligt. Drack vin med tjejerna i fredags, jätte roligt att se allihopa. Har plockat fram vinterjackan och kylan är mer än välkommen.

Hemresan var katastrof

Nu har jag kommit hem, efter nästan nio veckors resa. Sista veckan var mest långtråkig, då vi befann oss på dyra Mykonos halva veckan, och Aten sista dagarna. Det kändes som att man mest bara väntade, och att vi inte hade en aning om hur vi skulle ta oss hem gjorde sitt med. Vi hade en flygbiljett fran Aten till Berlin som verkligen blev kaos. Det är en lång historia, men för att göra den kort:

Hade en överraskande mellanlandning en timma bort från Grekland, där gick även planet sönder så vi tog oss inte längre. En massa ombokningar, arga människor som till och med bröt sig in bakom disken för att slå ner dom som gav oss beskedet om att inget plan gick förran åtta timmar senare. Som inte ens skulle ta oss till Berlin, utan till Frankfurt. Buss kunde man få åka till Berlin, där ifrån. Inte en chans tänkte jag och Emma att vi sätter oss i en buss.

Vi stannade helt enkelt i Frankfurt, i hopp om att ta oss hem på annat vis. Det gäller att vara impulsiv många gånger. Så när vi väl kom dit trodde vi att vi skulle hitta en billig biljett till Stockholm. Hell no, 8000 var det billigaste. Sjukt. Så vi sprang till tågstationen, och där lyckades en man ordna en biljett hem. Som gick inom 5 min. Sprang sprang sprang, tills vi nästan tappade andan. Men vi hann. Det var ingen höjdarresa direkt, först och främst den längsta under våra två månader, 18 timmar, med många byten. Frankfurt - Düsseldorf, Düsselforf - Köpenhamn, Köpenhamn - Malmö, Malmö - Stockholm. Pappa hade sedan ordnat med en bil som ändå skulle hem till Härdal, så den körde vi. Det tog nästan tre dygn för oss att ta oss hem, åk inte med Olympic Airways. Ingen vidare service.