00:28

Nu har Helene precis bikat hem på sin cykel. Vi har delat två flaskor vin, och hann precis öppna Astin när vi insåg att vi var ganska nöjda. Det var i alla fall en trevlig kväll men massa samtalsämnen. Tack tack!

27 maj

Igår var vi och lyssnade på när Sanna sjöng på församlingshemmet i Sveg. Hon sjöng jätte fint, dock tog nervositeten över och hon tappade texten. Men jag tröstade med att hellre sjunga fint & tappa bort sig lite, än att sjunga som en skata och fixa varje ord. Så jag är stolt över att hon ens vågar ställa sig på scenen.

Ska till Sveg lite senare och träffa Lotta, äta lite mat och gå på någon teater. Ingen aning om vad det är, om det är barnen som ska uppträda eller någonting. Men det blir nog intressant. Sedan blir det lite vin och prat med Helene.


21:46

Kvällsfikat på altanen; äppelpaj med vaniljsås.


20:16

Vilken sommardag! Jag har klippt gräset ( efter att ha försökt få igång gräsklipparen i 40 min, men den gav med sig till slut! ), bakat en äppelpaj som snart ska ätas ute på altanen bara mamma kommer hem. Nyss tog jag och Nanoqen en promenad. Trots att han precis är nyrakad ( han får problem med huden om den blir för lång ) så svettas även han. Det har i alla fall varit en dag med försmak på sommaren.


25 maj


En tur till Dalarna.

Jag, Cattis och Soffa bestämde oss för att göra något av lördagen. Vi visste inte riktigt vad det skulle vara, men vi for ner mot Orsa och det slutade med att vi hamnade på björnparken. Det var riktigt trevligt, andfådda som bara den innan man nådde toppen av berget. Dom har ju fått in isbjörnar nu, så det var kul att se. Fast björnungarna är nog favoriten. Det blev glass & kaffe på McDonalds innan vi for hemåt igen.


Jag beskriver kvällen med en bild.


Spelkväll.

Igår umgicks jag med Soffa, satt i soffan och pratade. Senare kom Helene också, så vi spelade Familjegeni. Vi använde oss av frågekorten på barnnivå; 10 - 14 år. Till och med dom var svåra. Hur många barn i den åldern vet vad saker och ting heter på latin? Borde man ens veta det?


Gårdagens middag.

Det finns ingenting som klår matlagning över öppen eld.



21 maj

Har tvingat Nicke att rensa sin garderob med alla arbetskläder, så att vi kan få in något annat som tar upp plats någon annanstans, så det till slut blir lite mera plats för mina kläder. Kanske. Han har lite svårt att slänga saker, trots att de är tre dm för korta i midjan och har stora hål under armarna. Men trasor till garaget, det är okej. Lite senare ikväll ska vi åka på bilbingo och bli rika.


20 maj

Det var tårtbuffé på nyan idag, så jag, Soffa och Cattis satt där och drog ut på tiden. Dock var jag redan proppmätt på lunch, så någon buffé blev det inte för mig, men det såg inte dumt ut! Sedan hakade Helene på, handlade tacos och for till Nilsvallen. Där blev vi sedan sittandes surrandes.

Nu är jag själv och har varit på Ica och hyrt två filmer; Bröllopsduellen och Yes man.


Tips!

Detta är ett riktigt gott vin, dessutom lite annorlunda bilder på flaskan.
Alltid något sorts Elvis-tema.


Äkta glädje, vill jag lova.

Hela dagen har jag gått och väntat på mitt resutlat i fysiken, och nu äntligen har det kommit!
Jag har hoppat jämfota i köket av glädje. 4,6! Det är ju fasiken hur bra som helst.

Några sekel tillbaka.

Vi satte upp ett gammalt häbre från 1684 på gården för två år sedan, och nu är det inrett och färdigt. På nedervåningen så är det som att kliva bakåt två hundra år, och på övervåningen är det lite nyare med sängar och så, riktigt mysigt. I går satt vi där nere och drack lite Irish Coffee och öl.


Grattis pappa på födelsedagen!

18 maj, det innebär ett år äldre.


Ja, det var inte igår du satt på en häst.


För några år sedan.


Idag åts det älgfilé.

Gudomligt!




16 maj

Grillad korv, majskolvar och varm oboy.
Det är inte dumt det.



15 maj

Hemma från en lång dag. Åkte tidigt imorse med pappa som sällskap till Borlänge, tentade & städade lägenheten. Nu är det verkligen klart. Hoppas för fasen att jag klarade den här tentan nu också. Nu är jag rätt så trött. Jag och Nicke hyrde två filmer på Ica, Mirrors och My best friend's girl. Det blir soffan resten av kvällen.

19:02

Grillat, rött vin och hemmagjord morotskaka.
Kvällen är ljuvlig.



14 maj

Morgonen började bra, fick resultatet från Matte D.
Jag blev jätte nöjd, en fyra. Men även fyra poäng från att få en femma!
Men nära skjuter ingen hare.

Look-alike



Det är ganska tydligt att min morfar är tvilling.
Jag vet inte riktigt vem som är vem av dom på bilden.
Däremot vet jag att bilden är tagen för väldigt länge sedan.

Flyttlasset har gått.

Ja, då har jag bott färdigt i Borlänge för den här gången. Medan jag gjorde tentan så packade mamma och Sanna ihop alla mina saker. Bilresan hem var ganska trång, i alla fall för den som fick sitta bak. Hade inte tänkt ta med allt på samma gång, så det var inte riktigt rätt bil för det. Men nu är det ju bara städningen kvar för mig på fredag, sen så.


11 maj

- I morrn bitti bär det av mot Borlänge och tentan i Matte E,
  så det var nu jag skulle ha sovit för någon timma sen.

- Bara såhär i förbifarten så kan jag nämna att jag såg en björnhona med två ungar för någon dag sedan.

- Har följt pappa till Sälen idag och kollat på en pistmaskin, ätit glass & pizza.

- Jag klarade kemitentan.

På crossbanan

Det är ett gäng i Sveg som kommit överens om att åka tillsammans på söndagarna.
Det är ju en jätte bra idé, nu när det är så många som skaffat cross.
Så idag var jag där och tittade, dom verkade ha skoj.


Nicke.


Nickes pappa.


Nicke.


Det dammade ganska bra.


Nicke tar en paus.


9 maj

I morse steg jag upp klockan fem, och följde med familjen till ett ställe intill Mora. Det var veteranmarknad och loppis. Jag tycker det är jätte kul att gå runt och kika, det är sällan jag köper någonting, men ändå finns det en charm i det. Jag samlar faktiskt på glas, av lite olika varianter. Men inga fynd idag. Den biten stod mamma & pappa för, lite vinylskivor som ska få sina platser i jukeboxarna bland annat.




Sanna

8 maj

Det är soligt och fint väder här i Borlänge idag. Sitter och inväntar tiden, så att jag kan åka till Falun. Tentan börjar ett, och vi får sitta till fem. Jag hoppas den är ganska lätt, har ingen lust att vara kvar hela eftermiddagen. Sen är det verkligen helg! Åker hit på tisdag morgon igen med mamma som sällskap, då tentan i Matte E äger rum. Ett stort U förväntar jag mig, vilket skulle vara ganska bra, då får jag någon vecka till på mig att öva inför den. Den kommer igen i slutet av maj. Men prova ska jag göra ändå.


Äter på väggarna.



Det här är världens längsta och tråkigaste dag. Hade det inte varit för tentan imorrn så hade jag åkt hem för länge sen. Tentan i Matte D idag gick bra tror jag. Kändes så. Var på Dollar en sväng för att fördriva tid, tänkte om det fanns någon billig film. Men det var ett riktigt dåligt utbud, med tanke på att Rena Rama Rolf för 30 spänn var det bästa jag hittade. Låt det bli fredag nu.

6 maj

Idag avverkade jag sista ( förhoppningsvis ) kemitentan. Jag får alltid en sådan ångest när jag sitter och skriver, för jag tror alltid att tentavakterna kollar så misstänksamt på mig. Det är en av dom som verkligen glor konstant så fort man gör minsta lilla rörelse, och hon viker inte av med blicken. Knappt så man vågar röra sig, i rädsla för att hon ska komma och kroppsvisitera en och leta efter fusklappar eller nått. Som jag inte ens skulle våga stoppa på mig. Fasen för att åka fast. Men visst skulle dom behövas ibland. Förra perioden så hittade dom en kemibok som var gömd på toaletten, så någon hade förmodligen sprungit på toa flera gånger. Det är lite djärvt.


18:56




17:00

Går ut på balkongen, ser hur himlen öppnar sig och det börjar hagla. Det sätter igång ett billarm ute på parkeringen. Jag går in igen. Lägger mig på sängen, läser i min fjärde bok för den här veckan ( två av dom var redan påbörjade ). Tröttnar. Sätter mig vid datorn. Hör att det faktiskt åskar. Men inte slår den väl ner här? Nej, så jag fortsätter med mitt internet. Ringer hem. Frågar vad dom gör och vad dom ätit till middag. Öppnar balkongdörren, friskluft. Det luktar gott efter att det har regnat. Får en tanke att börja packa ihop mina saker, ska ju snart flytta. Men inser att det lilla jag har här hinner jag ta sen. Nu skiner solen. Vädret är lika skiftande som mitt humör.


5 maj.



Gått på Kupolen, hittade en tröja och en skjorta. Satte mig sen på Wayne's Coffee och drack en Chai latte, och pluggade en stund. Det gick lite bättre att sitta där, här hemma fastnar man ju så lätt i annat. Dock var det alldeles för många skrikande bebisar i farten, så efter en stund for jag hem.

Milow - Ayo Technology


4 maj.

Nu sitter jag i sängen och äter torkade aprikoser och vindruvor. Hade laddat upp till fysiktentan, men jag åt inte så värst mycket. Hade energi så jag klarade mig. Det kändes som att det gick okej, men som vanligt hoppas jag inte för starkt. Nu ska jag försöka läsa lite kemi, men jag har en tom dag imorrn så då finns det ju lite tid till det då också.  

Valborg.

Den sista april så träffades vi hemma hos Soffa i Herrö. Grillade, drack vin på och spelade spel.
Lite senare for några av oss till Sveg och tittade på brasan. Det var en mysig dag.


Mallgrodan.

Men fin är hon.


BBQ.