Riktigt uteliv.

Lite mera fiske..
Det är så härligt att få vara ute.

Fångst: en liten öring.


28 juni

Jag lever och dagarna är fina.. Midsommaren var bra med grillning och utgång på Storön. I dag har vi varit i Östersund, och fick med mig lite kläder hem. I morgon ska jag göra första dagen på jobbet, ska skolas in så att jag vet vad jag ska göra när jag går in på schemat.

Det var allt för idag.


20:19


Långnos & mamma.

Blomster.

Jag beställde förstoringslinser till min kamera som man fäster längst fram på objektivet för att få lite bättre närbilder. Så jag har testat lite grann, blommor är ganska fånigt och rätt uttjatat att fota, men ack så lättsamt.


Marrängsvisch på altanen.


24 juni

Vilken dag! Sommarens första frukost ute på altanen. Åkte hem till morfar, som precis kom hem från en sväng på byn. Kramades lite med hans käraste ägodel, Tussie. For sen och grattade gammelmoster som fyller 90 år i morgon.

Nu väntar en cykeltur.


Här kommer morfar rullandes i full fart.


Tussie, 15 år, pigg & glad.


Gammelmoster.

23 juni

Var till Vemdalen igår och kollade läget, och fick lite mera hum om hur jag kommer att jobba osv. Det känns bra, och ser fram emot att få börja. Hängde sedan med Sandra; fyllde på Wågers vedförråd, tog en brorunda och pratade sönder varandra över en kopp té.

I dag har vi gjort ärenden i Sveg, samt en fika med morfar och mamma i Härjeåsjön. Det är så kul att se morfar äta en räkmacka, haha. Nu håller jag på att smälta den goda maten, sen blir det en kvällspromenad.

Muurikka

I kväll åkte vi till stugan i Orrmo och hade det mysigt. Fläskfilé, wokgrönsaker, lök, potatis och majskolvar stekta i en Muurikka är bland det godaste jag vet. Öppen eld, rökdoft, och härligt väder - då kan det inte bli så mycket bättre.


Fisketuren.

Gårdagens fångst: 3 gäddor.


21 juni

Nu är det sommarlov på riktigt! Har haft lite oro i magen tills nu, då jag inte vetat förrän idag hur det gick på sista examen. Klarade den, så nu har stenen släppt. Ska strax bege oss till Strömvallen för att grilla korv och fiska.

20 juni

Hämtades upp i Mora av Mamma & Sanna igår eftermiddag, och sen blev det raka vägen till Härdal och ett glas champagne. Hade en bra hemresa då jag fick ha hytten alldeles för mig själv.

Nu är jag i Sveg och har precis lagt fläskfilén i marinad, för det ska grillas ikväll! Nicke åker sen i väg på jobb igen, och kommer hem på torsdag. Det är så fullkomligt skönt att vara hemma, och veta att man får stanna i hela tio veckor.

I morgon ska jag in på kommunen och se hur planerna för mitt sommarjobb ser ut.


När Malin var här.

Hittade en bild från när Malin besökte Riga.
Det var en bra kväll.


Hemfärd tidigare än planerat.

Det gick förhoppningsvis bra idag på cellbiologin, om inte så måste jag tillbaka den 2 juli och skriva om. Får veta på måndag, hoppas verkligen att det gick som det skulle. Så jag ska faktiskt sätta mig på båten nu i eftermiddag och åka hem! Orkar inte vänta tills på måndag kväll, så nu har jag packat väskan och är redo att fara. Har dock lite svårt att veta vad jag ska ta med mig, det är ju ändå 10 veckor man ska vara hemma. Min blomma kommer inte vara vacker när jag kommer tillbaka, men vill ju inte kasta den redan nu heller..

Vi 4.

Lite vardagsrums häng.


The Riga family

Sorgligt nog så är det här sista dagen som vi sambos är samlade.. Vi har bott tillsammans i fem månader nu och hunnit komma varandra väldigt nära. Många diskussioner, skratt och erfarenheter. Men vi kommer att hålla kontakten, och förmodligen ses redan i sommar.

Vi ville ta några bilder tillsammans, och såhär blev det.


En helt vanlig Skype-konversation.




16 juni

Jag, Marte Stine och Undine gick och såg Sex and the City 2 ikväll, och jag gillade den. 2,5 timma lång ungefär, och den hann aldrig bli varken trist eller seg. Kropparna dom kvinnorna går runt och bär på är otroligt snygga, frågan är om dom är köpta eller handgjorda. Nu är jag hemma och känner sig allmänt lönnfet efter en pizza.

Redan halvvägs inne i juni, sen när är dagarna snabbare än tiden?

Förfirande.

Det blev ett litet förfirande av sommarlovet för min del, dom andra två grupperna är klara medan vi gör vår examen på fredag. Lite orättvist, jag hade gärna satt mig på flyget hem idag.

Vi började hemma hos Laila & Andrea, sen åkte vi vidare hem till Jonas. Avslutade kvällen på Domesquare och lite nattmat på det. Perfekt!


14 juni

Det är bara cellbiologi som det kretsar runt här hemma. Är konstant trött, och nickar till titt som tätt mellan läsningarna. Har ätit ute de två senaste dagarna, vi vill inte handla på oss för mycket mat nu när vi snart ska dra hem. I dag blir det dock middag hemma, enchiladas, som står i ugnen just nu.


Säkrat.

Dagens mail, av Nicke:



Nicke ville visa att han passade på att handla majskolvar nu medan det fanns, för det är oftast slut när vi ska köpa det. Jag har tjatat om att jag ser fram emot att få komma hem och grilla, och nu behöver jag inte oroa mig för att det godaste inte ska finnas..

11 juni

I dag är jag helt tom på energi.. Laddade ur riktigt ordentligt igår. Planen var ju att sätta igång med cellbiologiläsningen nu, men jag orkar inte. Är så omotiverad, har haft tvprogram-maraton i stället. Får väl ta fram det positiva tänkandet och tro att jag kan lära mig allt på sex dagar. I morgon, då kan jag sätta igång.. Helst av allt så skulle jag bara vilja fara hem. Man går verkligen på sparlågan nu.

11 dagar kvar.

Skål för oss!

Lite folk från klassen kom hem till oss igår, och det var ett glatt gäng som alla klarat anatomin. Så det skålades mer än en gång för det. Vi gick på Dome Square, och sen vidare på Radiobar. En bra kväll!


Passed!

Det gick ju bra det där! Kunde både skriva och prata om frågorna jag fick, så nu känns det väldigt härligt. Tänk att vi är färdiga med anatomin för den här terminen! Nu är det bara en sak kvar; examen i cellbiologi den 18 juni. Det här blir en helt fri studiedag, och det kommer att bli en jätte rolig kväll med folket!


9 juni

Lite smått panik såhär dagen innan anatomiexamen.. Under hela den här dagen har jag i princip varit hjärndöd, inte haft en aning om någonting varesig muskler eller ben. Skulle tro att det slagit runt för mig. Så nu är det bara att hoppas på att jag är i mina sinnesfulla bruk i morgon. Jag har läst över 10 timmar per dag nu i två veckors tid, och jag kan i alla fall säga att jag verkligen gjort mitt bästa. Jag har inte kunnat plugga mera än såhär. Så hur det än går så har jag gjort så gott jag kan.

Examen går till så att man får fyra frågor, du får 40 minuter på dig att skriva om dessa, sen går du in och pratar om detta med en lärare. Detta spelas också in på band.. Hur som helst så blir det Radiobar och en flaska vin senare!

Håll en tumme eller två.


7 juni

Sitter här med en cola, nyss tagen ur frysen, och lyssnar på Hoffmaestro. Har gjort de där 10 timmarna på anatomicum idag igen, börjar bli rätt trist att skriva om dagarna just nu. Man slappnar heller aldrig av, kommer hem och äter och andas, sen tillbaka in i det igen. Jag är ändå ganska noga med sömnen, annars fungerar ju inte hjärnan alls. Så nu är det färdigläst för idag. Ska njuta av min cola, lyssna lite till och sen sova, morgondagen ser precis ut som dagens. 

6 juni

Nationaldagen är det ju idag, och Idas födelsedag! Grattis vännen! I dessa tider så ser man studentbilder över allt, och man kan ju inte låta bli att minnas de ljuva dagarna. De underbara timmarna på flaket, jag var helt euforisk. Musiken, folket runtomkring, sorgsenhet mixat med glädje.

Det är nu 4 år sedan jag klev ut i vimlet av föräldrar och vänner, från Wargentinsskolans entré. Tårarna föll när jag såg mitt plakat. Studentdagen är obeskrivlig, ett starkt avslut och en gigantisk början på någonting helt annat. Fortsatta studier var det sista jag tänkte på just då, jag jobbade och reste. Men en dag kände jag mig nöjd med det, och det var dags att återgå till studier av något slag. Många funderingar, tills jag bestämde mig. Jag minns att jag satt i köket, och från ingenstans slog det mig; jag ska bli läkare. Samma kväll hittade jag basåret i Borlänge, sen satte det igång.. Nu sitter jag här i skolbänken igen, och för mig känns det tryggt.




5 juni

Jaha, det är mest bara samma information här. Gårdagen var ännu en 10 timmars dag på anatomicum.. Gero kom hit i morse klockan 8.00. Då satte studierna igång på nytt, och vi släppte inte böckerna förrän vid 15.00. En otroligt bra pluggdag. Det blev middag på McDonalds med Marte Stine, sen har jag bara varit hemma och läst. Det är rätt kul, för att man märker att man kommer snabbt in i det man en gång redan läst, och man får en helt annan förståelse för det.

16 dagar kvar till hemgång!
Biljetterna är beställda!

Har nyss tittat på schemat jag ska följa i sommar, och det ser riktigt bra ut. Det kommer att bli så skönt att kunna vara ledig under även fina dagar, i stället för att sitta inne i en traktor dessa stunder och endast vara ledig under de regniga.

3 juni

Just nu går jag med lätta steg.. De två dagarna med mamma har varit underbara, och nu har jag en massa ny energi. Mötte upp henne vid båten igår, och då gick vi raka vägen och köpte oss en champagne och gick till hotellrummet. Tog sen tåget till Jurmala, där vi strosade omkring, besökte stranden, en häftig park och drack en varsin mojito. Gick sen i gamla stan, tog någon dryckespaus här & där, var på en mycket kort guidetur där man åkte runt på ett litet minitåg, med svenskt tal i hörlurarna. Talet var så fruktansvärt dåligt så man hörde inte ett ord av vad hon sa. Sen åt vi middag på en medeltidsrestaurang, som var nere i en källare, upplyst av stearinljus. Servitörerna var klädda i dräkter, och allt var gammaldags.

Var hem till lägenheten en snabbis, mamma hade med sig en brödrost och en toastmaskin. Det var efterlängtat. Sov sen på hotellet med henne och njöt av frukostbuffén i morse. I dag var vi till en utkiksplats, kikat på marknaden, suttit i solen. Har haft sol & varmt hela tiden, så skönt!

Nu har mamma åkt hem, och jag ska börja med studierna. Ser fram emot att få göra mina examensprov och åka hem! Det kommer bli en bra sommar.


2 juni

Då har vi kommit in i juni! Nedräkningen hemöver har börjat för länge sedan, för nu vill jag ha sommarlov. Har fått jobb som personlig assistent, så det ska bli jätte kul att få testa något nytt. Var på anatomicum 10 timmar igår, och idag har jag en ledig dag - mamma kommer! Ska möta upp henne vid båten kl. 11.00. Ska först till skolan och lämna tillbaka alla låneböcker.

I dag tänkte vi åka till Jurmala, det är skamligt att jag varit här i fem månader men bara sett Riga ännu. Så dit ska vi, det blir mysigt.