Vilken pojkvän jag har

Han måste vara världens bästa. Jag har varit så tvär över att jag ska behöva fylla år på en onsdag, mitt i veckan med lektioner ända fram till 17. Verkligen en urdålig dag skulle det ha blivit, eftersom att alla där hemma jobbar. Men tror ni inte att Nicke tagit ledigt för min skull, och överraskar mig och kommer! Vipps så bara stod han här. Underbart. Nu blir det ju en kanonbra dag i alla fall. Nu ligger han här bredvid mig och sover, han har ju till och med jobbat hela natten. Ändå kommer han hit, bara för min skull, och stannar ända fram till torsdag kväll. Mmm. Han är världens bästa.

För länge sedan..

Pappa var kring elva år, och farfar var runt femtio. De gick i skogen längs en stig mellan två fäbodvallar. Under den biten så tappade min farfar en klackring av guld. Dom letade och letade då på plats, men den var helt enkelt borta. Vi har sagt länge att vi ska gå där med en metalldetektor, för pappa vet ungefär vart det var. Så det gjorde vi i söndags, packade ryggsäcken full med fika & drog. Men tyvärr så blev det inget fynd den här gången, men vi ska prova igen sen. Tänk om man skulle hitta den igen, efter så många år. Häftigt.


Vid bilen på vägen ut. Startade vid en av fäbodarna.


Massa motion blev det; Sanna och Nicke.


Pappa letar för fullt.


Bilder från lördagen

Det var pubkväll på Wärdshuset i Härdal i lördags, så då passade vi på att gå ut. Man får ju inte svika byn. Jag & Nicke, Paulina & Broberg, pappa & syrran. Satt först hemma innan vi åkte ner. Det blev ganska mycket folk till slut faktiskt, bra band som spelade. Dansade styrdans på den lilla plätten mellan borden. Allting lyckat.


Mony fick också gå ut och hälsa, sitter bra med pappa här.


Paulina & Janne.


Nicke & jag.


Nicke och syrran.


Lite runda fötter..

Han han han

Han är en gud bakom kameran. Från och med idag ska jag bära med mig kameran, överallt. Jag vill också fånga sådana ögonblick som han. Det syns i och för sig att han redigerar dom ganska mycket, men det blir ju jätte fint, jag vill också kunna göra sådana redigeringar. Jag vill vara lika bra.

Morgonpromenad

Mina fina djur.. Skulle ut och gå med Nanoq i morse, och då hördes Saras pingla. Alltid, varenda gång man ska gå med hunden så ska hon följa med. Men det tycker inte Nanoq om, för hon är så långsam. Man måste vänta på henne, bära en stund, sedan vill hon gå.


Sara.


Två svansar rakt upp i vädret.


Sara.


Nanoq i fullfart.


Fina färger ute nu, synd att solen fortfarande låg bakom moln.

Go och glad

Lite skönt varm & go efter tre flaskor vin, som blivit lagom uppdelade bland oss alla. Nu är det strax sovdags, ska bara hjälpa mamma att bada hunden i badkaret först. Alltid en kamp. I morrn har jag planerat in en fotodag, så många fina starka färger ute nu som verkligen borde komma på bild. På vägen hem idag så tänkte jag flera gånger att jag skulle stanna och fota lite, men det kändes helt enkelt för omständigt. Så många bild-tillfällen jag gick miste om.

Hemma!

Jag är hemma och lagar mat med mamma, het currygryta av fläskfilé. Luktar starkt, hoppas det smakar bra också. Biologiläraren var sjuk, så morgondagens lektion blev inställd. Så himla synd.. Eller inte alls. Ska blanda oss en drink, och öppna en flaska rött. Också.

Tentor närmar sig

Nicke har bjudit mig på mat på Ica-lagret, perfekt. Bra mat och en kyss på det. Nu är jag hemma igen, pluggat. Insett att det bara är tre veckor kvar tills tentorna, med andra ord fyra tentor. Gosh! Galet mycket att pränta in i skallen tills dess. Jag är väldigt glad över att man får ha en tabell och formelsamling med sig. ( förutom på kemin )

Ska nu ta och bänka mig framför tvn en stund.

Det är som det är

Jag kan vara jätte trött hela morgonen, hela dagen, hela kvällen. När det äntligen är dags att sova, då är jag klarvaken, inte ett minsta tecken på trötthet. Så himla irriterande. Ligger och blundar tills jag faktiskt somnar, och vaknar upp igen - och är galet trött.

Sommarväder har vi här i Borlänge, sol & blå himmel i flera dagar. Kjol, leggings och tunn jacka har funkat alldeles perfekt, härligt. Med tanke på att jag gick med mössa & tjock kappa förra veckan.

Det känns jätte tomt och trist i lägenheten, ingen mer än jag är hemma. Lägenheten blir så himla stor då! Känns mycket bättre då det är fullt hus, och ljud från dom andra.


En tisdag

Nyss varit ut och kikat en sväng, tittat i lite affärer och strosat runt. Ska nu strax i väg igen och träna. Absolut inte sugen alls, men jag måste röra på mig lite. Har ett sådant stort sug efter att resa utomlands nu, skulle vara underbart att åka någonstans på jullovet. Men ekonomin är ju lite svår nu, när man inte jobbar. Har drömt om Hawaii nu tre nätter i rad, det gör ju inte saken bättre. Måste dit igen.

Uppdaterad.

Humör: Lite trött och småseg.
Har: Pluggat, handlat, hämtat ett blocket-fynd utanför Borlänge ( en stol ) åt pappa, duschat.
Ska: Läsa min bok och sova.
Borde: Endast plugga & inget annat.
Längtar: Till helgen! Nicke hade planerat fest på lördag. Yey!
Oro: Att jag aldrig ska kunna sova som folk i den här sängen. Felvänd.
+ Verkar som om man kan leva helt normalt på ett CSN-lån, trodde det skulle bli knapert.
- Jag var för lat & trött för att träna idag.


Röj i Herrö

Det var det! Jag, Sandra, Emma, Cattis och Soffa. Soffa hade plockat fram sina kockegenskaper och lagat supergod mat. Jag drack min estländska sprit som smakade riktig mojito efter att ha blandat den med lite fruktsoda. ( den var också väldigt duktig på att ge mig en ordentlig baksmälla dagen därpå ) Sandra var kvällens chaufför ( hör & häpna! ; ) och körde oss till Sara Moberg, där det värmdes upp inför Folkan. Väl där dansades det, och inhandlades i baren. Massor av människor, och jag hade kul som bara den. Tack allihopa.

Lördagen ska vi inte ens prata om, fy tusan. Nicke hade himla roligt i alla fall, när det för en gångs skull var omvända roller.


Jag och Ems.


Trångt, men alla vill vara med på bild!


Hos Sara.


Toppenhumör hos alla.


Vilka snygga vänner.


Trist trist

Är verkligen på dåligt humör känner jag, plugga saker man är totalt ointresserad av är verkligen dötrist - men ett måste denna gång. Bara för det tänker jag åka och köpa mat ute. Vägra laga mat. ( värma mammas mat ) Har glömt att äta middag, och nu är klockan halv åtta.


Snart fredag.

Torsdag imorrn, vilket innebär att det är fredag efter det. Som betyder middag och fest med tjejerna i Herrö! Soffa har nämligen fyllt hela härliga 21 år idag - grattis igen! Inte så länge tills det är dags för mig heller, fy. Det är årets värsta dag. Jag ser absolut inget nöja i att fylla år. Visst, själva firandet med tårta och presenter är ju alla tiders, men bli äldre? Nä. Åldersnoja redan nu, då vill jag inte veta av mig själv den dagen jag fyller 30.

Mina jag

Jag brukar inbilla mig själv, att med hjälp av små tricks peppa mig själv att göra något jag inte vill. Så idag när jag inte ville räkna matte, totalt omotiverad. Då tände jag lite ljus, bjöd mig själv på en energikick i form av dryck. Tror nog att jag lyckades få med mig på rätt sida en stund. Det gäller att veta hur man funkar.


Ljusen..


Och drycken. Som jag mera tror är en psykisk energidryck.

För den som vill se mera..

Jag bjuder på en guidad tur i mitt kollektiv.


Det avlånga köket. Märkligt, det är inte förrän nu jag sett gula gardinerna.


Rent & snyggt; här bor det tjejer.


Jag vet att det är recept, det är allt. Tror jag.


Vardagsrummet..


Samma här, fast från andra hållet. Mitt rum syns lite längst bort.


Hallen, längs den högra sidan är våra fyra rum, samt en toa och förråd.


En av de två toaletterna, då det är denna jag använder. Ligger precis utanför mitt rum.

Testat ögonen

Har gjort en synundersökning idag, som inte var så värst farlig. Lite översynt och lite astigmatism. Jag ser bra, bara det att ögonen får anstränga sig lite mera än vanligt. Optikern tyckte inte att jag var tvungen att köpa dyra glasögon för ett sådant litet problem, utan att jag hellre kan köpa dom svagaste som finns på Statoil. Inte så snygga kanske, men ingen mer än mig själv kommer se mig i dom ändå. Så vi får se. Tog en snabbrunda i affärerna och kom hem med en grå kappa, svarta stövlar och en grön tröja. Så blev dagen genast tipptopp.

Kvällssug?

Klockan är halv tio, och någon gräddar våfflor i lägenheten.. Kanske fick någon ett starkt sug av våfflor till kvällsfika, eller så är det morgondagens lunch som är på gång. Luktar gott gör det i alla fall.

Hål i väggen

Har bara varit riktigt måndags-slö hela dagen. Tur att jag slutar tolv. Har sedan dess försökt plugga, men huvudet har inte riktigt suttit på plats idag. Så jag kände det var bäst att låta bli, får ta det i morgon. Så onödigt att läsa när det ändå bara studsar ut igen. Så jag har tittat på Idol-avsnitten och Hål i väggen ( så himla kul! ), tillsammans med burk kakor i sängen. ( kommer ångra det i kväll då det antas kännas som en sandlåda ) 

Muurikka


Jag har alltid trott att det varit en maträtt, men det är ju pannan det lagas i som heter så. För en sådan använde vi i fredags, och lagade något som smakade gudomligt. Åkte till stugan i Orrmo, gjorde upp eld och invigde muurikkan för allra första gången. Hettade upp den ordentligt, sedan slängde vi i skivad potatis, lök, kött, wokade grönsaker och bacon, tillammans med en massa olivolja. Hade på en kall sås av creme fraiche och lite olika kryddor - så gott det blev! Nästan så det kan mäta sig med tacos, men bara nästan..


Vår lilla strandbit.


Sanna


Nicke


Ser ju till och med gott ut!


Mamma, pappa och Nicke.


Solnedgången.

Lämnad hemma

Imorrn bitti bär det av till Falun, för att ha min första biologilektion. Karin åker med mig och visar vägen, eftersom att hon ändå går på skolan där. Sedan åker Ester i bilen bakom, hon kände sig lite osäker på vägen dit. Så så är det. Annars inget nytt under solen. Sitter och luktar svett efter ett pass, och dricker banan-smoothie. God damn vad bra jag låter.

Just nu är vi tre av fyra i lägenheten. Jaja har stuckit på mini-semester till Helsingfors utan att ta med oss andra. Är inte det dålig stil så säg.. Hon kände att det var lika bra att stryka det stället från listan nu när hon är så nära, då det är ganska långt mellan Kina och Finland. Jag vill också på en semester. Närmsta utflykten nu är Lobonäs på lördag, det får duga för min del.

Brunstkalendern



Har bara läst en fjärdedel av den och jag är helt frälst. Har redan hunnit skratta och gråta till den, och det är inget man gör varje dag på grund av en bok. Hela tiden händer det något, den är helt enkelt perfekt. I alla fall för mig. Önskar det inte fanns något slut i den. Det är ett helt vanligt vardagsliv som utspelar sig i den, men kryddat med en massa humor. Skön & bra humor dessutom. Precis som min.


Svängiga damer..

Verkar som om jag fått en rutin, sitter alltid med tandborsten i munnen när jag kommer på att skriva något här. Inte för att jag har så mycket nytt att säga. Vill göra något roligt av min balkong, för som den är nu känns den trist. En stol som är halvtrasig, men går att sitta på. En tvättkorg full med gamla krukor, och ett bord. Allt fanns när jag kom. Så något annat skulle kanske liva upp den.

Annars vill jag ge stor beröm till alla ledare på Friskis & Svettis, jävlar måste jag få säga, vilken utstrålning och prestation! De lyser upp hela rummet, och tar i för allt de är värda. Glada som om de vunnit miljonen. Där blir man peppad att fortsätta. Det är lite gung i de brudarna.


Gött som bara den..



..men så mättande!

Ekvationer och skit

Formler, siffror och bokstäver är det enda som snurrar i huvudet. Ska snart åka och träna ett pass, och rensa lite där uppe. Det väller ut ur öronen snart. Har köpt frysta jordgubar så jag kan göra mig en smoothie sen.


Gröna fingrar

Tillbaka i mitt lilla kollektiv igen. Vattnat min enda levande blomma, plastväxten frodas så fint ändå. Kineserna tror den är äkta, för jag tror inte det är blomman bredvid dom menar när dom säger att den är fin. För det är den inte. Så blomman från Dollar Store plockar poäng. Helgen hemma var bara bra, åkte hem redan i torsdags då fredagen var tom på lektioner. Så jag har mest bara umgåtts hela helgen. Åkte till Herrö och gav Lotta födelsedagspresent och åt tårta. Som hon själv gjort dessutom. Gott som bara den. Jag & Nicke har lagat lyxmiddagar, så det är inga dåliga matlådor jag har med mig den här veckan! Hade en mattestund med Faster i lördags också, det är bra med henne när det kör fast.

Nu ska jag dricka min kopp te, och inte göra något mera.


Det här med maten..

Det är så roligt att jämföra vi fyras matrutiner, Jaja och Cha äter så speciella saker. Dessutom luktar det alltid så galet gott. Idag stekte hon riven morot och potatis, som hon sedan kryddade med något. Och makaroner till det. Så underliga blandningar men jag skulle kunna tänka mig att det smakar bra. Men, mammas matlådor funkar bra dom med ; ) Fast jag har även lagat mat själv.

Det blev ett pass Step på Friskis & Svettis idag, känner mig helt mör i alla muskler och leder. Min kropp måste ju vara i chocktillstånd, med all den här motionen under två dagar. Länge sen sist.


Värdelöst smygande

Nyss ätit en så tyst frukost det bara gick, vill inte väcka resten. Men Cha var uppe hon med. Just nu har vi en inneboende, en tjej som bott här i fem år förut. Så hon är här och hälsar på Jaja, som bodde här tillsammans en stund. Hon sover på en madrass i vardagsrummet, och jag är ganska säker på att jag lyckats väcka henne på morgnarna. Trots att båda dörrarna till köket är stängda. Sitter här med tandborsten i munnen, redo för en ny dag. Träningsvärken känns väldigt bra i magen. Två timmars fysik, sen är dagen klar för min del!

Svettis, oh ja.

I dag har jag blivit medlem på Friskis & Svettis, och hunnit prova ett pass! Bas hette det, och var väl egentligen precis som det låter. Olika rörelser och övningar, sit up's osv. Det hölls i ett jätte stort rum, och mycket folk. Men inte trångt, utan alldeles lagom för att kunna smälta in i mängden. Så nu kan jag börja komma igång med motionen med! Inte en dag tidigt. Det var i varje fall jätte roligt.