Positivt läge

Det är soligt titt som tätt. Jag har öppnat första cidern. Jag har en nytvättad & städad bil. Det var jobbigt men kul efteråt. Vi ska grilla & dricka & ha mysigt ikväll. Jag har lagt köttet i marinad. Nicke och jag sitter ute på utemöblerna och dricker några klunkar. Ida kommer snart. Nicke & jag åker utomlands om två veckor. Det är bra nu.


Köpa och köpa

Jag, mamma och systern åkte till Mora idag. Mest för att strosa i affärer och göra något kul. Hittade lite grann som vanligt, ett linne, ett par skor, lite trosor. Tänk vad bra shopping kan få en att må.

Nyss varit och cyklat med Nicke. Köpte något väldigt bra på OK, två geléfyllda sadelskydd som gjorde det hela mycket skönare. Nu kan man sitta på sadeln utan att få ont.

Besök

Nicke köpte en ny grill igår, så den invigde vi tillsammans med Thomas & Helena. Gott & trevligt, dock var vi alla ganska trötta från dagen innan, hade visst varit ute och slirat allihopa. Men det var roligt att ses lite. Har sagt länge att vi ska åka och hälsa på dom i Falun, men som vanligt så blir det aldrig av. Förstår inte vad som är så svårt.

Nu tänkte jag försöka leta fram lite ny & bra musik.

I stället för After Skii

Det blev inget After Skii för mig, hade så gärna velat men det blev krångel med skjuts. Så då gjorde vi det bästa av situationen här hemma, och det var nog minst lika roligt. Billigare om inte annat.

Jag, Ida och Sandra plus Marie och alla hennes tjejer grillade. Blev verkligen jätte gott! Gjorde en blandning av potatis, lök, ost, morötter, paprika m.m och hade in i ugnen. Drack mojitos och diskuterade kring köksbordet hela kvällen. Det var pubafton på Sveg, men tyvärr var det inget roligt folk där. Men vi satt där en stund, innan Nicke kom och hämtade mig på cykel och jag fick åka på pakethållaren hem.

63381-973
Mums.

63381-974
Mmmm.

63381-975
Jag, Ida och Sandra

63381-976
Ida och Sandra

Grillat är gott

Umgicks med Lotta igår, promenerade i Herrö och blev sen sugna på att grilla. Dock hade solen tappat stinget när vi kom tillbaka med majskolvar & champinjoner. Men när vi ändå hade handlat engångsgrill och grejer så var det ju ingen mening att skjuta på det. Två stolar och ett par filtar gjorde susen, efter att ha lagt på allting redan innan glöden kommit. Blev en lång väntetid, men trevlig kväll.

Har idag jobbat fyra timmar på skolan i Härdal. Sedan bar det av mot Sveg. Cyklade runt dammen med Sandra, hur härligt som helst. Sedan kom Ida också, massa prat, och vi två tog en brorunda innan vi for till Nilsvallen och hamnade i soffan. Ett stort plus för all daglig motion.


Kameror på flykt

Det är ett projekt som jag tar efter av någon som jag läste om för länge sedan. Jag har inhandlat två engångs kameror, varav jag ska ge dem till två helt olika personer. Uppgiften är att ta en bild på precis vad man vill, men varje person får bara ta en bild, och sen skicka den vidare till valfri person. Tanken är att kamerorna ska ta sig en bit här ifrån, inom Sverige. Med dem ska jag skicka med ett frankerat returpaket, så att det kan skickas tillbaka till mig. Framkallningen kommer att bli jätte spännande.

Ett sista farväl

Det tog vi av farfar idag på begravningen. Allt var jätte fint, faster som nyss varit i huset i Spanien hade tagit med sig blommor från gården där. Ja, blomsterarrangemangen kring kistan var verkligen vackert. Självklart jobbigt som bara den, då musiken inte är den lyckligaste.

Satt sen i solen och rabblade historia för Nicke, som godhjärtat lyssnade. Lagade en korv stroganoff av toppklass, supergod. Förstår inte hur jag lyckades. Åkte och kikade efter björn, men inget vi såg. Känns lite obehagligt att bo så nära inpå dem, nu när man veta att dom är så många.

Ett steg närmre

Var på tacksägelsegudstjänst för farfar i kyrkan idag, tydligen något som brukar vara när någon har dött. Kändes lite konstigt med tanke på att begravningen inte är förrän på tisdag. Åkte sen och fikade hos morfar.
 
Pappa har tagit ut sin Thunderbird, så nu börjar det vankas sommar på riktigt.

En stund i solen

Vi åkte till stugan i Orrmo och grillade korv, och värmde oss i solen. Så skönt. Finns inget bättre än att göra upp en eld, och bara mysa. Åkte sen till Nilsvallen, då tog Nicke cykeln medan jag gick bredvid intill Sveg och köpte glass. Man vill ju inte vara inomhus.

63381-972
Grillstaden som ligger alldeles perfekt, hela tiden sol och alldeles intill vattnet/isen.

63381-970
Mamma hittade en bra plats vid isen. Sanna med.

63381-969
Nicke redo för korvgrillning.

63381-968
Sanna gillar också att fota.

63381-967
Nanoqen

Cykeltur

I går var det så himla skönt att vara ute, först gick jag en promenad sen tog jag & Sanna en cykeltur. Kändes som om det var evigheter sen sist.

63381-965
Sanna

63381-966
Jag

Det behövdes

Tack  Helene A  ( jag vet att du inte gillar att jag skriver bokstaven, men jag kan inte skilja på er annars ) för att du tog med mig på Fyspasset ikväll. Jag har nu upptäckt muskler jag inte trodde fanns. Jobbigt som bara den var det, men roligt. Lite fika & prat hemma hos henne efteråt.
 
Godnatt.

Hos doktorn

Nog tror jag att det var lite vårväder idag, för visst värmde solen. Jag & Nicke tog en varsin stol och satte oss ute på gården. Solbrillorna på och en bok i handen. Ljuvligt. Dock är det en del träd som står på fel ställen, så man måste förflytta sig efter solen hela tiden.

En promenad ut på Sveg & en fika på Nyan.

Har förresten inte berättat om mitt sjukhusbesök. Jag hade några födelsemärken som kliade, så jag bestämde mig för att ta bort dom. Så i förrgår fick jag för första gången veta hur det är att bli skuren och sydd. För att räkna det lilla. Kändes ju inte alls, bedövningssprutan var det som gjorde ondast. Så tre små stygn har jag nu. Ska bli spännande att se hur det ser ut när det läkt.


Ljus i Ljusdal

Hemma i Härdal är det fullt upp, vid åttatiden på morgnarna sätter två snickare igång. TV-rummet ska göras om, vi har haft vanlig golvmatta där förut men nu ska dom fina brädorna där under göras i ordning i stället. Ska även tapetsera om nu när alla möbler ändå är borta. Ska bli riktigt roligt! Skönt med lite nytt. Har ju haft det sådär i alla år, började bli lite trist.

Igår spenderades dagen med en massa historia, ska planera inför ett nytt prov. Måste ju blir klar någon gång. Sedan under kvällen satt jag och resonerade med mamma, drack lite vin och likör. Vinet var dock lite för surt, så jag höll mig till den goda baileysen.

I dag for jag & mamma till Ljusdal. Handla, det är hon och jag väldigt bra på. Så först for vi på en loppisaffär, sedan åkte vi till en ljusaffär som dom har där. Vilket roligt ställe! Ljus i alla färger & former. Lite dyrt, men värt det. Lunch på gallerian, lite strosning runt i kring och sen hemfärd. Toppendag. Med mig hem hade jag en tshirt, ett lila ljus som ser ut som en lotusblomma, en blomkruka och en skål.


Resa bokad!

Den 14 maj åker jag och Nicke till Sousse, Tunisien och blir borta 8 dagar. Ska bo på ett fyrstjärnigt hotell med stranden som granne, precis på andra sidan vägen. Skulle vädret bli dåligt så finns det både pool och jacuzzi inomhus. Nu känns det bra, när man har något att se fram emot.






Tillbaka till Ungern

En återblick från tågluffen. Här sitter jag och Emma och njuter av två öl i Budapest, Ungern. Sitter och väntar på deras nationalrätt Gulaschsoppa. Den var mycket god, och ölen med..

63381-964
Emma

63381-963
Jag

Jag, Ida och matlagning

Umgicks med Ida hela dagen igår, hängde här i Nilsvallen. Lagade god mat - tacos och tittade på två filmer. Into the Wild var en av dem, vilken underbar film. Den får ens egna resesug att öka rejält. Han träffar så mycket härligt folk, och vilka platser dessutom. Iofs så är inte jag så mycket för att träffa nytt folk när jag reser, tycker mest det är lite jobbigt, har jag bara en kamera och får se nya saker är jag som mest nöjd.

Spelade på Keno igår för första gången i mitt liv, ska rätta den idag och se hur pass rik jag är.

Snö på våren

Lördag & det snöar och snöar. Det är helt galet vad mycket snö vi har i Härdal jämfört med Sveg. Det verkar aldrig ta stopp. Mamma vet inte riktigt hur hon ska bära sig åt med alla sina vårfåglar som kommit, men som inte hittar någon mat för all snö. Men med äpplena och allt annat smått & gott dom får så klarar dom sig nog.

Nicke tycks aldrig vilja masa sig upp ur sängen, jag skulle vilja äta frukost och sen ut på en promenad. Just för tillfället - inga jobbdagar framför mig. Härligt!

I helgen ska jag och Nicke boka resa, vi funderar på antingen på Egypten eller Tunisien. Underbart ska det bli.

Veckans bästa dag

Fredag! Härliga fredag. Veckans bästa dag, och hela helgen kvar. Det värsta med att ha ett jobb där man blir skitig är att man måste duscha varje dag, och man hinner aldrig ta på sig ett par vanliga jeans, en t shirt och skor. Nej, det är bara att hoppa i det som redan är svart av torv och luktar diesel & olja. Smutsig blir man, vare sig man vill eller inte. Så, därför känns helgen alltid så bra, man får vara ren.

Ska ut på Sveg snart tänkte jag, uppackning. Kanske man hittar något.

Tätt ihop

För att göra dagens bidrag bättre - en skön gruppbild på några av oss tjejer.
I min säng i Östersund.
Så oskyldigt söta.

12 nov 2006


63381-962
Sandra, Malin, Emma B, jag, Ida och Emma S.

Short'n wise

Jag skulle verkligen vilja ha något roligt att berätta just nu, men det är det gamla vanliga. Jobbat. Åkt runt i en traktor och flyttat torv och spån. Matat fabriken. Inget kul att skriva direkt. Ska ta och leta fram lite kvällsfika nu, och kika på en film.

Lata kvällar

Tänk att en dag kan gå så himla fort. Vips så har det gått en vecka, en månad. Skulle vilja göra drastiska ändringar på hur snabbt allt går. Vet inte om jag skrivit att jag sökt skolor till hösten nu, Tekniskt basår. Behöver ha alla kurser så att jag har behörighet att söka vidare till anda högskolor sen, blir ju så när man gick Media. Tre riktigt sköna år, men så hade vi roligt också. Har sökt två i Uppsala och en i Borlänge. Får se om jag gör några förändringar.

Sitter nu i soffan och funderar på att dra filten över mig och slockna. Blir väckt av Nicke när han kommer hem vid 01.


Festligt

Jag hade verkligen inga förhoppningar när jag gjorde högskoleprovet, men det kändes okej. Har räknat ut på ett ungefär hur det gick, verkligen inget toppoäng men jag tycker det känns bra ändå. Måste helt enkelt göra det fler gånger.

Efteråt  handlade vi mat - fläskfilé inlindad i bacon, pommes och sallad. For hemåt, och blanda första tillbringaren som blev Mojitos. Vi varierade med Lennart. Båda drinkarna blev supergoda, men päronkonjak är ganska sliskigt i längden. Mojito är en klar favorit.

Vi blev ett ganska stort gäng här i Nilsvallen, spelade sällskapsspel och hade oss. Tack alla som kom, skitkul. Sedan vidare mot Folkan, där vi inte blev allt för långvariga. Hungern tog över och vi drogs mot Statoil. Lite chips & film hemma, sedan nattade Ida på våran soffa.

63381-958
Tre goa Mojitos - gjora av amatörer

63381-961
Jag & Ida

63381-960
Anna och Ellenor

63381-959
Ida & Cattis

Check

Penna, sudd och bananer. Check. Inväntar Ida nu, sen far vi mot Södra skolan där provet ska utföras. Emma plus sällskap kommer hit från Hede också. Trevligt, vi ska ut och äta någon god lunch senare idag.

Middag i Funäs

Alldeles alldeles strax åker vi mot Funäsdalen för att äta middag på Hotellet. Nickes pappa fyller 50 på måndag så vi ska fira honom. Åker sen tillbaka ikväll, måste vara pigg & fräsch imorrn till högskoleprovet. Ska bli spännande och se vad man går för. Har faktiskt inte så stora förhoppningar då jag hört att det går bäst tredje gången. Det här är mitt första försök.

Ellenor & Ida var nyss här, vi kikade i min cocktailbok och planerade inför i morgon. Hade tänkt blanda något gott att dricka, det blir Mojitos och Ragnar. Så nu har vi nyss varit på bolaget och handlat. Sven Ingvars spelar på Folkan imorrn, men vi bojkottar dom och åker dit på efterinsläppet när något annat band spelar. Man får väl antingen fira eller sörja för provet.

Farfar

Det har inte varit den lättaste tiden. Min kära farfar somnade in den 1 april. Det känns bra att vi var där allihopa då han hade det jobbigt, och höll hans händer då han släppte taget. 94 år blev han. Hans liv var rikt på mycket, vänner, resor och upplevelser. Han älskade musiken och var en av världens bästa violinister. Han och farmor bodde i Spanien under vinter halvåren under 10 års tid. Trots hans höga ålder kände han sig som en ungdom. Farfar var en man att se upp till. Så många historier. Det känns rent sagt jäkligt jobbigt att man ska behöva mista sina nära & kära, men det är ju livets gång. Det är samtidigt en lättnad att han nu får slippa det onda han fick stå ut med de sista tre månaderna. En evig saknad.