29 juli

Nu har jag och Nicke packat väskan för att vara redo att åka i morgon bitti när klockan ringer klockan 05.00. Man vill ju komma i väg tidigt!

Först ut: Piteå havsbad.


28 juli

Kort och gott om de två senaste dagarna; rensade köksskåpen och hittade små insekter på flera ställen, bland annat i havregrynen och i mjölpåsen. Spelar ingen roll hur säkert man förvarar dem, nog kommer dom dit alltid. Så jag for och köpte nytt av alla bakattiraljer och varenda sak fick sig en egen box. Kanske det hjälper lite.
 
Gårdagen bjöd även på lite trevligare saker, en lunchdejt med Sandra på nyan. Tog en promenad på eftermiddagen, och åkte sen till crossbanan för att se när Nicke och alla de andra åkte.

I dag har jag jobbat, och vi har haft en riktigt fin dag i solen. Världens bästa jobb. Det var min tisdag & onsdag det.

22:43

Det blev en riktigt skön dag, har mest legat och tittat på dokumentärer. Allt från veterinärer i Australien till Hitlers livvakter. Lagade sen lite mat åt snickarna Jonny & Nicke som hållit på här ute och byggt under dagen. Sen tyckte jag att det var dags att gå en sväng, så jag gick hem till Sandra och umgicks med henne.

Jag och Nicke har suttit och diskuterat hur vi ska lägga upp våra fyra dagar som vi ska tillbringa norröver. Vår första anhalt får bli Piteå Havsbad, sen kanske vidare till Jokkmokk, och ner igen mot Arvidsjaur. Vi får se, det ska i alla fall bli kul!

26 juli

Det är en rätt grå måndagsmorgon vi har. Kallt och blött. Jag har nyss ätit frukost och tittat på en gammal film, "Sista natten med gänget". Vet inte riktigt vad jag ska göra med den här dagen.. Försöker att hitta lite ny musik att fylla iPoden med. Tänkte kanske ta en promenad, men då måste jag nog dra på mig mössan.

Härdalsyran avklarad

Det har varit en fin helg. Jag har dansat styrdans, bugg och även några tappra försök till twist. Jag har åkt karusell så att det ömmar både här & där. Ätit avskedspizza, och försökt vinna på chokladlotteriet utan framgång. Suttit ute på altanen med blandat folk. Träffat en gammal barndomsvän som det var sju år sedan jag såg sist. Varit på auktion och budat hem fina Rörstrand-tallrikar av sorten Bella, som visade sig vara rätt trasiga. Fyndade i stället en solstol. Dansat disco, och frusit arslet av mig - minusgrader i juli! Eftermiddagssovit i soffan och gottat mig åt att jag bara jobbar två dagar den kommande veckan.


Härdalsyran - utan folket.

Härdalsyran har varit en av sommarens höjdpunkter sedan tidig ålder. Först var det karusellerna som lockade, senare blev det allt kalasande. Förfesterna hos mig har alltid varit ganska storartade, när det var som värst var vi över 40 personer uppe på mitt rum. Pappa som satt i tv-rummet på våningen under säger att taket gungade.
Men under de sista åren så har antalet folk trappat av, och så är det ju.

Var nyss nere på byn och tittade när det var tre stycken par som gifte sig, så kallade drive-in bröllop. Det är smockat med folk längs gatan, och cruisingen har satt igång. Det är kul att kika, orkade dock inte åka runt med någon. Kändes bättre att stå vid sidan av.

Nu sitter jag hemma med ett glas rött, och inväntar kvällen. Utan ett svajande tak och en fullsatt altan, mitt rum är inte övertäckt av mina vänners kläder, och det kommer inte vara en enda som sover på golvet. Är det vuxenlivet som skymtar?

Frankrike nästa!

16 - 19 augusti drar jag och lillasyster till Paris!

Vi ska vara riktiga turister och besöka Eiffeltornet, Disneyland och allt annat som är ett måste. Jag var i Paris när jag var 15 år gammal, det var en del av språkresan jag var på i England. Fotade en rulle [ det var tider det! ] under mina dagar där, och just den rullen blev det något fel på. Så jag har nästan inga bilder från mina dagar i Frankrike. Så nu får jag en ny chans.

18 juli

Det är fina dagar jag har, har hunnit med många loppisar i byar runtomkring oss, och även en auktion i Glöte. Även om jag inte handlar något varje gång så är det kul att se vad dom andra köper. När vi är ute på dessa turer så hittar man alltid mysiga små kaféer, som säljer hembakat, våfflor osv. Så det är trevligt.

I morgon börjar min arbetsperiod på fem veckor, men det är ett bra schema, så jag kommer inte direkt att jobba ihjäl mig. Det vill jag inte göra heller, för då kommer jag att vara slut på energi när jag kommer tillbaka till Riga igen.

Morfar kommer hit i eftermiddag för att bli bjuden på surströmming. Vi som är lite för kräsna för det gör egen pizza i stället.

Dessa avsked..

Långnos har fått somna in, och det gör så ont i hjärtat.
Många tårar har fallit dessa dagar.
Tack för de fina fjorton åren.


Ryflovallen lever upp.

Varit ute och plockat hela dagen, rensat ute lite gammalt, vissa saker kan man inte kasta förrän det känns rätt. Det är alltid skönt att bli av med lite onödiga saker som man tyckte var nödvändiga för ett par år sedan.

Vi åkte till Ryflon en sväng under kvällen, hälsade på faster och fåren som ska tillbringa sommaren där, samt tittade till stugan. Det var många år sedan det gick djur och betade på markerna där, då fäbodvallen var levande. Dom var riktigt gosiga dessutom, den där pälsen kan man ju krama på hur länge som helst.


Loppisar i massor.

Vi har haft en jätte trevlig dag i Dalarna, på vår loppis-tripp. Har i princip åkt in till alla ställen där det funnits en loppis-skylt, och det har varit riktigt kul! Fick med oss lite roliga saker. Det är skoj att ha saker att samla på, och det är absolut inget skrot som får följa med hem.

Har druckit mousserande vin såhär på kvällskvisten, och ska strax gå ut och tillbringa natten i härbret ute på gården. Det ska väl egentligen mest vara som en kul grej, och samtidigt fungera som en gäststuga. På nedervåningen så är inredningen runt 1800-tal, och på övervåningen som vanligt.


13 juli

Tanken var att jag och Sanna skulle ha farit i väg några dagar nu tillsammans, men vi har inte riktigt kommit på något bra. I går kväll satt vi och letade frenetiskt och funderade. Allt från Paris till Arvidsjaur. Men jag tror att det lutar åt Paris runt den 16-19 augusti kanske.

Så dom här dagarna nöjer vi oss med några småturer, och idag åker jag och mamma till Orsa på några loppisar som sägs vara bra. Man kan ju inte sitta inne bara för att det regnar.

12 juli

Har haft några riktigt bra dagar med mina tjejer. I går hade vi en tvkväll, vilket innebar att jag såg mitt livs första fotbollsmatch, och alla vet ju vilken. Jag tycker att all sorts sport är urtråkigt att se på. Jag hejade i alla fall på Spanien, var ju tvungen att välja något av länderna. Men vi fick ju umgås i alla fall!

I dag har jag varit i Sveg och donat, även en snabbis till Härjevik och sen mest bara latat mig på en solsäng ute på gräsmattan. En promenad i tron att Nanoq ville svalka sig, men det var det lilla det. Knappt tassarna blev blöta.

Nu ska det snart ätas bakad potatis med god röra.


Billionaire


En fin helg.

Hade middag och en massa prat med Ida, Emma och Sandra igår.
Gick sen ut så klart och diggade till Magnus Carlsson som aldrig förr.

Lovely.


A girls night.

Mår finfint idag, och hade en jätte trevlig kväll igår.
Är glad över att Emma från Hede kom hit och gästade oss.




Den där guaccamole-tillbringaren var visst med hela kvällen den..

6 juli

Jobbar på egen hand nu och gör fyra dagar i sträck, gör min tredje i morgon.
Jag mår fint annars, ser fram emot den kommande helgen.


3 juli

Solbrända axlar och bröst - sommarväder. Var på loppis i Överberg i morse, några saker fick jag & mamma med oss hem, men några direkta fynd fanns då inte. Har suttit i solen, kastat pil, och nu är grillen igång och potatisgratängen i ugnen. Gott ska det bli.

Fick krama på mina grabbar igår, Daniel och Malte. De var på väg hem från Norge, där de hälsat på Marte Stine. Dom verkar ha haft det underbart, hade så gärna velat följa men dagarna krockade. Aja, fler tillfällen kommer. 

Nu börjar det lukta gott.. 


2 juli

Har spenderat dagen i Vemdalen, och är nu hemma igen. Tog nyss en öl i solen tillsammans med Nicke, och vi ska strax cykla ut på Sveg för lite mat och ännu en öl. Vädret är ju kanon, såhär får det fortsätta att vara. I morgon ska jag på loppis, och på söndag auktion. Vilken härlig helg det kommer att bli!