31/1


Nicke

Fysikens positiva kvinna.

Den här veckan har jag tränat varje dag, vilket känns bra. I förrgår fick jag se min ena fysiklärare studsandes till musiken, och idag mötte jag min andra fysiklärare drypandes av svett. Känns konstigt att möta dem i vardagen, när dom i skolan är en helt annan roll.

En komisk sak är att en av fysiklärarna ( som är en fantastisk person & nog en av de roligaste kvinnor jag någonsin träffat ) har haft samma byxor på sig nu sedan i augusti. Ingen överdrift, det är sant. Det är ett par ljusbruna jeans, som krånglar lite då & nu. Ena dagen funkar inte dragkedjan, och hon går runt och drar upp den hela tiden. Dessa dagar mår hon lite dåligt, och hon säger att varje gång vi skrattar eller ler, så tror hon att dragkedjan åkt ner igen. Numera är den lagad. Före jullovet sa hon att hon skulle ut och köpa sig ett par nya byxor, men det har inte blivit av ännu. Jag tror att hon tvättar dom ibland, för om hon lyckats hålla dem rena i snart ett halvår så är hon ett mirakel. Jag klarar max två dagar. Hon byter i alla fall tröja.


Grönt är skönt

När jag kom hit i måndags morse så hade jag fått ett brev instoppat under dörren. Det var från den yngre kinesen som berättade att hon åkt till Prag och Wien och blir borta i sju dagar, och att den äldre kinesen har åkt till Kina och kommer tillbaka om 10 dagar. Så det innebär att jag är alldeles själv här hemma! Skönt!

I fönstret  i vardagsrummet står kvarlämnade blommor från olika studenter. Tjejen från Iran, Farzaneh lämnade sin med en notering om att den vill bli vattnad varje onsdag. Yaya's blommor har gått från halvt döda till ganska fina. Nu medan kineserna är borta har det tillkommit en till. Jag fungerar som blomvakt.

Bildkvaliten sviktar då jag inte tog med mig någon kamera till Borlänge.
Fick bli mobilen så länge.

Prickar inte riktigt in dagen, men vatten får den.


Vilka skönheter.

Planera in.

Lillhärdal, det är där det händer.
Bäst att ni gör plats i almanackan nu!


Syskonen Hjelm & Jonny






Belle de jour

Har legat under täcket och frusit med en bok, det drar så kallt från balkongdörren ibland. Boken läste jag i alla fall ut. Den hette Belle de jour, som från början var en blogg skriven av en prostituerad tjej i London. Jag gillade den, hon skrev på ett intressant sätt och hade en rolig & lättsam syn på livet.


20/1

Snön har vräkt ner hela dagen här i Borlänge. Inte dumt. Fast inget vidare när man ska gå förstås. Vilket håll man än går så åker det rakt in i ögonen. Hade jag fått lös min cykel från stället så hade det varit skönt, då hade det i alla fall gått fortare. Men mitt cykellås tycks ha rostat så jag får knappt in nyckeln. Så där får den väl stå då. Tills jag fixar något att få av den med.

Gjorde några inköp på Kupolen idag, några linnen och en sjal. Sedan bar det av hemåt till böckerna. Nu är det strax dags för Friskis & Svettis. Har redan en sjuk träningsvärk i kroppen. Lyckades väl ganska bra på gymmet igår ändå, kände mig som ett stort frågetecken när jag kom dit. Inte vet jag hur alla maskiner funkar heller. Men något rätt gjorde jag väl då.


Ordblaja.

Vi har en sjuk katt där hemma, Puff. Han är 14 år och har fått diabetes och nu insulin mot det, har tappat alla muskler och kroppsfett. Han som alltid varit familjens tjockis med ordentlig hängbuk. Hans lever och njurar är finfina, och han mår i övrigt bra. Sällskaplig, kurrar som vanligt och är allmänt go. Saken är den att han har svårt att äta, det syns när han försöker få in maten i munnen, så vi misstänkte att det kunde vara något med munnen/tänderna osv.

Så det blev ett andra besök hos veterinären, några dagar efter det första. Det hela resulterar i att dom inte ens tittar i munnen på honom, utan veterinärerna hade redan bestämt sig för att den här katten borde tas bort. Dom tyckte det var smartast att göra det innan han blev dålig. Dom sa att kattern får ändrat beteende när de blir äldre och där med minskad matlust. Ja! Men när man ser hur katten försöker få i sig maten, är förmodligen hungrig, men inte kan. Då ska man väl försöka göra något åt saken. Man avlivar inte en katt som fortfarande har chansen till att bli frisk.

Jag har inte ett minne av att jag någonsin träffat en trevlig och bra veterinär; allesammans har dom varit malliga, nedvärderande, sura, otrevliga, hänsynslösa, kalla personer som inte ens lyssnar på vad man har att säga. Nej, dom kan dra någonstans allihopa. Som veterinär borde man väl först & främst leta efter sätt att förbättra djurets hälsa, inte göra det lätt för sig och bara släcka ljuset för dem. Folk! Puffen lever i alla fall fortfarande.

Invecklat..

Frågade mina rumskamrater under middagslagningen om vad dom hette. Den ena sa att dom båda hette Ya. Fast ändå inte. Utan egentligen hette den andra någonting annat. Och den andra hade ett smeknamn, men det fick jag inte fram vad det var. Sedan sa en av Yaorna att jag skulle kunna kalla dom younger och older. Jaha, men vem av er är den äldre då frågade jag. Den ena hojtade till och sen var diskussionen slut. Så speciellt klokare blev jag inte.

Nu ska jag i väg och gymma!

19/1

Det var faktiskt inga större problem med att ta sig upp i morse när alarmet ringde 06.45. Lättare än väntat. Med tanke på alla sovmorgnar man haft under lovet så brukar alltid första måndagen vara rena rama döden. Nu sitter jag på skolan, bärjar inte förrän kl tio. När jag kollade på schemat i morse så fanns inga kemilektioner med någonstans, så jag antog att det inte var inlagt än, men att vi förmodligen skulle ha det ändå. Brukar vara så. Men där hade jag fel.

Sett den?

Tjejer, inte har jag lämnat min vanliga digitalkamera hemma hos er någonstans? Jag minns att jag hade den sist på nyår i Särna, sedan tog jag med den till Sveg för att lägga in bilderna. Då insåg jag att kabeln var i Härdal, så jag tror jag tog den dit i stället. Men jag hittar den inte. Förmodligen har jag packat ner den på något bra ställe, som jag totalt glömt. Men ser ni den någonstans så hojta gärna.

Ahh.

Nu sitter jag på rummet i Borlänge igen. Alla kläder och prylar är där de ska. Rumskamraterna är utbytta igen, så nu är jag helt plötsligt den som bott här längst. Det är två kineser som har känt varandra i fyra år innan de kom till Sverige förra året. Jag vet inte vad dom heter än, ska ta reda på det. Däremot vet jag att dom inte behöver ha det så städat i kring sig. Kineser a la lortgrisar. När jag kom hit i fredags och lämnade av en massa saker så luktade det som om någonting dött i köket; två överfulla påsar med sopor. Toaletten var alldeles mörkbrun av avlagringar från vattnet. Svarta långa hårstrån slingrade sig över allting. Disktrasor i överflöd, som tydligen inte används så ofta. Köksbänkarna fulla av prylar och smulor, golvet var så kletigt att strumporna fastnade. Spisen var alldeles svart av allt som kokat över och fastnat. Idag när jag kom så var golvet lite bättre, eller jag tror det för golvmoppen stod blöt i hallen. Så kanske lite bättre. Strumporna sitter i alla fall kvar på fötterna.

Nu en dusch och en kopp té.

17/1

Nicke ligger utslagen i soffan, känner sig lite småsjuk. Jag fördriver tid på internet. Vi ska laga tacos till middag, och jag är hungrig redan nu. Vi tänkte äta vid fem, så jag måste hålla ut en stund till. Hyrde två filmer på Ica, så det blir en sådan kväll. Skönt det med.


15/1

I veckan blev min tatuering påbyggd med skuggor.
Så nu är den helt färdig och precis som jag ska vill ha den.


Gårdagskvällen hos mig.


...


Lofsdalen 10/1

Letade fram brädan och for till Lofsdalen tillsammans med Nicke och Sanna.
Vi hade det underbart, vädret hade inte kunnat blivit bättre!


Jag och Nicke.


Jag.


Trött i benen..


Nicke hoppar!


Sanna.


Jag och Nicke.


En till vilopaus.


Nicke och jag.


Sanna


Nicke



Nickes bräda.


Solen på väg ner..


Månen på väg upp.

9 januari

Åkte på att jobba igår eftermiddag också. Jag hade sett fram emot en kväll hemma, och tackade nej in i det sista, tills jag inte hade så mycket att välja på. Men det är ju bra betalt på kvällen i alla fall. Var hemma vid halv två inatt, så jag sov ända till elva. Det är det värsta jag vet att sova så länge, hela dagen försvinner.


Sanna på båten till Tallin i höstas.

...












...

I know. Jag uppdaterar dåligt. Men jag har liksom inte tagit mig tid, trots att jag många dagar inte gjort något vettigt alls. Jag har väl haft ett ordentligt jullov kan man säga, som jag nu börjar se slutet på. Panik. Jag vill inte tillbaka till Borlänge och alla nya hemska kurser. Det enda som känns roligt är att få komma igång med träningen igen. Den senaste veckan har varit skön. Jobbade i förrgår på HMAB, annars har dagarna bara rullat på. Träffade Lotta en sväng igår. Idag blir jag mest bara i Härdal.


Taget för länge sedan. Sanna hade en förkärlek till blåbär.