Mony testar gräsmattan.


Springer med en sten i munnen.

Långnos.


Truckkort.

Den här dagen har jag spenderat på Bäckedal, likaså morgondagen. Jag och några andra som kör åt pappa ska ta truckkort, så det var vi och lite annat folk där. Det är prov i morrn eftermiddag på all möjlig information, lite viktuträkningar och hur det ska gå till när man kör osv. Det ska nog gå bra, vi ska göra det praktiska på onsdag. Sen så! Alltid en bra sak att ha med sig i bakfickan.

Sara mår gott i gräset.


Foto: Lillasyster

Gäddfiske.

Igår for vi till Strömvallen och fiskade gädda.
Tre stycken, varav jag fick den minsta.


Fika på nyan.

Det var då väldigt vad det fikades idag.. Fast det enda som är mitt är kaffet [ Yes, jag provade en kaffe latte med after eight, och den gick faktiskt ner. Godast var slumpen, där all choklad låg. ] Sedan gick vi en brorunda, som höll på att ta död på mina fötter. Jag valde uppenbarligen inte det rätta skorna att promenera i, så tack vare det fick jag sju blåsor. Skönt.

Nu har jag och Nicke precis lagat lasagne, så snart är det middagsdags.


Fika på badet.


Jag och Lotta köpte fika på badhuset och satte oss ute i solen. Jag har ännu inte doppat tårna i bassängen här i Sveg. Men jag tänkte att jag skulle gå på det här candlelight-passet som dom har på torsdagar, det är nog härligt.


Lottas mage är riktigt fin nu. 3,5 månader till så är bebisen här med!

Lördagskvällen i Älvros.

Har nyss kommit hem från en mysig kväll i Älvros, tillsammans med Ida och Helene. Vi har tittat på filmen High school musical 3, den var kanske ämnad för den lite yngre målgruppen. Jag tyckte inte att den var så speciellt bra. Däremot så hade vi laddat upp med godis, chips och vattenmelon - en klockren kväll i soffan.


Än så länge orörda bitar.


Hade varit ute och cyklat, och hann precis in före regnet.


Såhär såg dagens lunch ut, inte dum alls.

Röj i Risbrunn.

Vi kom fram till Risbrunn vid halvtvå tiden, och det sattes genast igång med lekar. Det var tipsrunda, säckhoppning, pilkastning och andra moment som innebar vurpor i det halkiga gräset. Mina jeans har gräsfläckar på sig sen vurpan med säcken. Jag har ont i hela kroppen dessutom, måste ha sträckt varenda muskel. Vi gick inte vidare till final, vilket kanske var tur, den sista tävlingen gav många skratt.

Det var långbord uppdukat, och vi var många där. Det grillades och sjöngs sånger. Det var en bra dag, tack familjen Hjorth, det var riktigt lyckat alltsammans! En tidig kväll dessutom, klockan hade precis passerat midnatt när jag & Nicke kom hem. Åt nyss lunch på Knuten med Martin och Lina, och tog en brorunda.



Kvällens motto..


Ida.


Pilkastning; jag träffade inte en enda ballong med min pil.


Ida.


Dags för säckhoppning.


Helene och Cattis.


Jag och Ida.


En del av vårt lag, nummer 3.


Jag, Cattis och Helene.


Somriga brudar!

Grillning!


Soliga midsommarafton!

Vilken sommarkänsla man har såhär på midsommarafton. Solen skiner och klarblå himmel! Varmt och härligt. Jodå, så länge persiennerna är nere så funkar den idén alldeles utmärkt. Men fantasin raserar så fort man går ut och blir dyngsur av regnet. Men, kul ska vi ha i Risbrunn ändå!

Igår hängde jag med Erik och hade vårt vanliga samtal där vi tar igen det som skett sen sist.
Promenerade sen en brorunda med Sandra på kvällen, samt drack té.


Rihanna - Rehab


20:28

I kväll packade vi ner hamburgare och tillbehör och for till Strömvallen.
Det blåste för mycket för att kunna fiska, så vi höll oss inne.



Sanna slutade sjuan.


Sanna och mamma.


Sanna och Tove.

12:37

Jag och Sanna pumpade upp hjulen och cyklade till Orrmosjön.
Svängde in till morfar på vägen och sa hej.


16 juni

Jag & Sanna sov i Nilsvallen inatt. Kikade på fyra filmer igår; The women, Benjamin Button, Burn after reading och Elegy. Nu finns det ingen film att hyra på Ica, som jag inte redan har sett. Tur att solen skiner idag. Tror vi åker till stugan i Strömvallen, och kanske fiskar lite.

En kväll för någon vecka sedan.


10:30

Vi bjöd morfar på en Irish Coffee igår.
Jag gillar varken kaffe eller whiskey, men tillsammans gör dom sig ganska bra.
Med en massa grädde.


15 juni

Det här vädret gör en ju inte pigg & alert precis. Igår hjälpte jag mamma att slipa en möbel och delade på en öl i Orrmo. Det är roligt nu när huset äntligen står stilla, det har rört på sig förut pga vatten i marken, så arbetet på insidan har skjutits upp. Men nu så, nu är det på gång igen.


Maj eller juni..

Min gudfar ringde precis och kollade hur det var med mig och min koll.
Tror det bara är han som noterat att jag skrivit maj i stället för juni i rubrikerna.
Jag har visst fastnat i maj. Nu är det ändrat ; )

12 juni

Tittade på Sannas skolavslutning idag, då hon slutade sjuan. Tycker inte att det var så speciellt länge sedan jag satt i samma sits, bara åtta år sedan. Den där pirrande lättnaden man har i magen bara av att veta att ett långt sommarlov väntar, den kan inte jämföras med någonting annat. När det är över är man lika glad över att skolan börjar igen, det var i varje fall jag. Har alltid varit för rutiner.

Nu under dagen har jag hunnit avverka tre filmer; Revolutionary Road, I taket lyser stjärnorna och Changeling. Alla tre hade bra budskap, och fick mig att fastna. Känner mig lagom slö efter att ha tillbringat större delen av dagen i soffan. Fast det är tillåtet med jämna mellanrum. Speciellt sådana här gråa & trista dagar.


11 juni

Ida har ju fyllt år, så Sandra gjorde en tårta till henne. Den blev både fin & god. Lite senare på kvällen bar det i väg på Cirkus; jag, Sanna, Ida och Helene. Det var inte igår man gick på en sådan, så jag tyckte det var mysigt.




Sandras konstverk!


Såhär såg det ut.


12:00

Nu har vi gjort en lunchpaus på Burger King, och nu känner man sig såhär tjock & fet.
Det är ungefär 20 mil kvar. Vi har hunnit med en poliskontroll också, och jag gjorde mig alldeles platt.
Helt osynlig.

5 juni

Ja, då sitter jag här nerbäddad i lastbilen. Vi for runt halv sex imorse, och har nu nått Malung. Ganska många mil kvar. Fast jag tycker om att åka. Jag har redan hunnit med lite sömn och läsning. Just nu är det pappa som kör, vilket är intressant. Det var väl ungefär 20 år sedan han körde lastbil med släp, på riktigt i trafiken. Vi har inte nått någon rondell eller korsning ännu, men det ska nog gå bra. Framåt kommer man alltid.


4 juni

Jag har dragit på mig en förkylning.

Håller på att baka en kladdkaka på vit choklad.
Helene bjöd på en sådan för någon vecka sen, så jag tänkte också göra ett försök.

I natt följer jag med pappa & Nicke ner till Göteborg.
Vi ska hämta några nya traktorer, så det blir bara dit och tillbaka med lastbilen.
Sängen är redan bokad.

Nu är det juni.

Jag har börjat jobba - äntligen!
Det känns förvånansvärt bra.

Jag klarade Matte E kursen! Detta är lycka, på riktigt.
Hela basåret är fixat och jag är behörig att söka till alla läkarprogram!
Jag har klarat nio kurser på ett år - ett stressigt men viktigt år.